25-03-2020

Den 24 mars gick Folkhälsomyndigheten ut med nya föreskrifter och råd för att förhindra smitta av covid-19 på restauranger, barer och cafeér. Här sammanfattar vi vad dessa nya direktiv innebär och vilka åtgärder vi på Bastard Burgers gör för att följa dessa direktiv.

Dom nya reglerna säger i korthet:

Folkhälsomyndigheten föreskriver nu, med stöd av smittskyddsförordningen, att restauranger, barer och caféer i hela landet behöver vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19. Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

Besökare ska äta och dricka sittandes vid bord. Personal bär ut beställningarna. Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer. Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor.

 

Vad innebär detta för våra gäster? Här är några av dom frågor som snabbt dök upp och svaren på dessa:

Kan besöka Bastard Burgers som vanligt?
-Ja, så länge du är symptomfri så är du såklart välkommen!

Kan jag beställa take-away som vanligt?
-Ja, hämtmat kan hämtas som vanligt vi har dock gjort vissa åtgärder för att undvika trängsel bland dem som väntar, hämtar eller betalar, för att underlätta processen kan ni ringa in er order i förväg. Telefonnummer hittar ni på vår hemsida.

Får vi stå i kö på Bastard Burgers?
-Ja, men det ska inte vara trängsel i kön utan folk ska kunna stå med avstånd emellan sig.

 

Vårt fokus ligger på att säkerställa hälsan hos våra medarbetare och våra gäster och att arbeta aktivt med att förhindra fortsatt spridning. Vi inför omgående nya rutiner på samtliga restauranger.

För att undvika trängsel vid köer så sätter vi ut tydliga avståndsmarkeringar. Vi kommer att minska antalet sittplatser på samtliga restauranger och dra isär bord och stolar. Gäster som beställer burgare för takeaway kommer vi be att sitta ner och vänta tills maten är redo att hämta. Allt detta för att säkerställa avstånd på dom serveringsytor vi har i våra lokaler.

Vi kommer även att lämna ut maten i ett jämnt tempo för att undvika trängsel vid ”luckan”. Antalet personer som tillåts samtidigt i lokalen begränsas och på vissa restauranger kommer vi vid behov att få jobba med ”en in – en ut” principen, vi kommer även på restauranger där behov finns öka upp bemanningen för att se till att trängsel inte uppstår och för att hjälpa våra gäster.

Vi har nu telefoner på alla våra restauranger så man kan ringa in ordrar och hämta upp sin mat. Vi har även utkörningstjänster på dom flesta orter, Wolt, Foodora och Uber Eats, ni beställer då via deras appar.

Vi sätter upp tydligare information i våra restauranger för vad som gäller för vår personal och våra gäster. Detta för att säkerställa arbetsmiljön för vår personal och för att göra er vistelse hos oss som gäst trygg.

Vi har gått ut med nya ännu mer omfattande rutiner för vår personal kring minskning och sanering av kontaktytor i restaurangen som en del i vår egenkontroll.

Vi på Bastard Burgers tar riskerna och spridningen av covid-19 på stort allvar och kommer alltid att prioritera hälsa och säkerhet. Vi kommer självklart följa alla direktiv och råd som kommer från myndigheterna och vi kommer samtidigt att sträva efter att hålla all vår verksamhet igång, erbjuda jobb åt våra medarbetare och leverera service och burgare åt våra gäster över hela Sverige. Vi ber er gäster att respektera dessa nya direktiv och vi tackar för er förståelse och ert samarbete.

 

Med vänlig hälsning,
Simon Wanler
VD, Bastard Burgers